Yulaf kepeğiyle aç kalmadan zayıflayın!

03.05.2018
685

Yulaf kepeğinin faydaları ve zayıflamaya yardımcı yulaf kepeği tariflerini sayfadamızda bulabilirsiniz. Yulaf kepeği zararlarını anlatıyoruz.

Yulaf kepeğiyle aç kalmadan zayıflayın!

Diyet yaparken, en çok zorlandığımız durumlardan biri aç kalmaktır. Ancak, yulaf kepeği faydalarını değerlendirirsek aç kalmadan kilo verebiliriz! Kan şekerini dengeleyip tokluk hissi veren yulaf kepeği hakkında bilgileri, özel haberimizle paylaşıyoruz.

Yulaf kepeğiyle zayıflamaya yardımcı ve lezzetli tarifler yapabilirsiniz. Fotoğraf çok güzel görünüyor, değil mi? ?

Yulaf kepeği, uzun süre tokluk hissi verir. Bu sayede gereğinden fazla yemek yemeyi önler, günlük kalori alımını dengeler. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek, beslenmek istiyorsanız yulaf kepeğini hayatının bir parçası yapmanızı tavsiye ederiz.

Yulaf kepeği faydaları nelerdir?

Ana hatlarıyla yulaf kepeği protein, sağlıklı karbonhidrat, diyet lifleri, B grubu vitaminleri, kan şekerini dengeleyen beta glukan isimli madde içerir. Şimdi detaylarıyla açıklamasını sunuyoruz:

Aç kalmadan kilo verdirir: Suda çözünebilir diyet lifleri içeren yulaf kepeği, midede genişleyerek oldukça yer kaplar. Bu sayede midenizi dolu ve kendinizi tok hissedersiniz.

Kan şekeri dengesini düzenler: Sık sık acıkma, tatlı veya iştah krizleri yaşıyorsanız; yulaf kepeği kurtarıcınız olabilir. Çünkü, bilimsel araştırmalar sonucu beta glukan maddesi içeren yulaf kepeğinin kan şekerini dengede tuttuğu kanıtlanmıştır.

Bağırsak sağlığını güçlendirir: Kabızlık, gaz veya karın şişkinliği gibi problemler varsa, yulaf kepeğini sık sık tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Bağırsak sağlığını güçlendirip tuvalete çıkmayı kolaylaştırır.

Yulaf kepeği nerede satılır?

Yulaf kepeğini, aktar ve büyük marketlerden satın alabilirsiniz. Fiyatı oldukça ekonomiktir. Bir yemek kaşığı kullanım dahi, çok uzun süre tok hissetmeye yardımcı olur. Bu sayede bütçemizi zorlamadan sağlıklı beslenmemizi kolaylaştırır.

Yulaf kepeği nasıl kullanılır?

Omletler, salatalar, kekler hatta çorbalarda bile yulaf kepeği kullanabilirsiniz. “Yüksek Topuklar” olarak bizim favorimize ise, yulaf kepekli omlettir. Özellikle, sabah kahvaltısı veya ara öğünde yiyebilirsiniz. Enerji seviyesini yükseltir, midede genişleyerek yer kaplar ve tokluk hissi verir.

Farklı yulaf kepeği tariflerini ilerleyen günlerde “Yüksek Topuklar” sitemizde paylaşacağız.

Yulaf kepekli omlet tarifi:

Dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktası, yulaf kepeğinin yumuşaması için üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip beş dakika kadar bekletmektir.

Malzemeler,

  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Sevdiğiniz baharatlar

Hazırlanışı,

  1. Yulaf kepeğini derin bir kaba alıp üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin ve yumuşaması için 5 dakika kadar bekletin.
  2. Sürenin sonunda lor peyniri, maydanoz, yumurta, süt ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.
  3. Hafif yağlanmış, yapışmaz tabanlı tavada her iki tarafını da pişirin.

Pratik bilgiler: Yulaf kepekli omlete az miktarda tuz ekleyebilirsiniz. Maydanoz yerine dereotu da kullanabilirsiniz. Lor peynirini özellikle tavsiye ediyoruz çünkü diyet yapanlar için uygundur; protein değeri yüksektir.

Yulaf kepeğinin zararları nelerdir?

Esasında, yulaf kepeğinin kesin kanıtlanmış zararları yoktur. Ancak, dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta vardır: Yulaf kepeği yediğiniz günlerde bol bol su içmelisiniz. Bu sayede midede şişer ve doluluk hissi verir.

Eğer, su içmeden yulaf kepeği yerseniz maalesef kabızlığa sebep olabilir. O yüzden kural belli: Yulaf kepeğinin en etkili biçimde kullanmak için her gün 2 litre su içmeyi alışkanlık edinin.

Yulaf kepeği faydaları ve yulaf kepeğiyle tarifler hakkında bilgiler edindiniz. Hayatınıza kolaylık ve sağlık katmasıyla dileğiyle!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Bu siteye SHA tarafından içerik yüklenmektedir.