Sabahları aç karna ne yemeli?

03.05.2018
865

Gece, vücut aç kaldığı için metabolizma yavaşlar. Bu nedenle, sabah aç kalan metabolizmayı harekete geçirmek gerekir. Sabahları aç karna ne yemeli? Güne güzel bir başlangıç yapmanızı sağlayacak besinler.

Sabahları aç karna ne yemeli?

Gece, vücut aç kaldığı için metabolizma yavaşlar. Bu nedenle, sabah aç kalan metabolizmayı harekete geçirmek gerekir. Peki, sabahları aç karna ne yemeli? “Yüksek Topuklar” ekibi olarak sizlere, sabah kahvaltısında yemeniz için birbirinden faydalı besinler sunuyoruz. Bu besinler sayesinde, güne güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.

Kahvaltının önemi nedir?

Kahvaltının sağlıklı beslenme için ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yoktur. Sadece, karnınızı doyurmakla kalmaz, güne enerjik başlamanızı ve tüm gün enerjik kalmanızı sağlar. Yapılan araştırmalar, güne kahvaltıyla başlayan insanların, kilo kontrolünde daha başarılı olduğunu ortaya koymuştur. Kahvaltıyı atlayanlar ise yapanlara nazaran gün boyu daha fazla kalori almaktadır. Peki, sabah uyanır uyanmaz aç karna ne yenir? İşte güne sağlıklı bir başlangıç yapmanızı sağlayacak 5 besin…

Yumurta

Yumurta, protein deposu bir besindir. Bu sayede, güne enerjik ve sağlıklı bir başlangıç yapmanızı sağlar. Uzun süre tok tutar, kilo vermenizi kolaylaştırır. Yumurtayla birlikte yiyeceğiniz C vitamini içeren meyveler ve nane, maydanoz gibi yeşillikler, demir emilimini destekler. Kendinizi gün boyu dinç hissedersiniz.

Lifli meyve ve sebzeler

Sabahları, yüksek miktarda şeker içeren besinler tüketmek yerine lifli karbonhidratlar tüketmeye özen gösterin. Çünkü, şekerli besinler, enerjinizin hızlıca tükenmesine neden olur. Kahvaltınızda lif kaynağı sebze ve meyvelere yer verebilirsiniz. Ancak, aç karna sadece meyve yemek kan şekerinizde dalgalanmalar yaratır. Sonrasında, kendinizi yorgun ve aç hissedersiniz. Bunu önlemek için, meyveyle birlikte süt, yoğurt veya kefir tüketmeye çalışın.

Chia tohumu

Chia tohumu, omega 3 kaynağıdır. Özellikle kalp sağlığı içinde çok faydalı bir besindir. Kolesterolü dengeler. Farklı tatlar sevenler için chia tohumu, sağlıklı bir seçenektir. Jelleşen yapısı sayesinde uzun süre tok kalmanızı sağlar. Bir gece önceden sütle karıştırarak hazırladığınız chia pudingini, kakao, tarçın ve taze meyvelerle lezzetlendirebilirsiniz.

Yağlı tohumlar

Fındık, badem, ceviz gibi sağlıklı yağ içeren tohumlar, aynı zamanda protein bakımından zengin besinlerdir. Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olurlar ve uzun süre tok kalmanızı sağlarlar. Ancak, kilo kontrolü için miktarlarına dikkat ederek tüketmelisiniz.

Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesi, yüksek oranda çözünür posa içerir. Kan şekerini ve mide-bağırsak fonksiyonlarını düzenler. Sağlıklı bir kahvaltı için, yulaf ezmesini süt veya yoğurt ile karıştırın. İçerisine taze veya kuru meyveler, badem, ceviz, fındık gibi yağlı tohumlar ilave edin. Güne güzel bir başlangıç yapın!

Yüksek Topuklar öneriyor:

Pratik ve sağlıklı kahvaltı tarifleri

Kahvaltıyı atlamamanız için nedenler

Kahvaltılık gevrekler zayıflatır mı?

 

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Bu siteye SHA tarafından içerik yüklenmektedir.